maanantai 6. huhtikuuta 2015

Hän ei ole enää täällä!




























Niin monilla eri kielillä kaikuu huuto "Kristus on ylösnoussut!". Tähän vastauksena vastataan, "Totisesti nousi!". Pääsiäisen ihme kosketti ihmisiä jo silloin, ja koskettaa tänäkin päivänä. Olin Lohtajalla pääsiäisyön messussa. Messu oli vaikuttava. Loppu huipennuksena menimme ulos kappelista, ja lauloimme "Kristus nousi kuolleista, kuolemallaan kuoleman voitti, ja haudoissa oleville elämän antoi" ja ympärillämme oli ne monet jo ajasta ikuisuuteen siirtyneet. Kristuksen ansiosta kaikilla on elämä Hänessä! Ikuinen elämä Hänen valtakunnassaan, jonne meille on jo menty tekemään sijaa. Isän kodissa on monta huonetta.

Aamun saarna Kokkolan kirkossa oli puhutteleva, ja haluan lainata siitä ajatuksia. Me tapaamme ihailla arjen sankaritekoja, joita on erilaisia. Kristuksen elämä ennen ylösnousemusta oli eräänlaista antisankaruutta. Ensin Hänen seuraajiensa joukko kasvoi valtavasti, ja Hän kulki vapaasti kiertäen ja julistaen. Tämän jälkeen jana kuitenkin muuttui laskusuuntaiseksi. Jeesus vangittiin, tuomittiin ja Häntä kidutettiin. Hän kärsi ja kuoli ristillä, ja sen jälkeen haudattiin ripeästi. Tämä ei ollut erityisen sankarillista, sillä Hänen kuolemansa ja hautaaminen ei ollut kovin arvokkaasti hoidettua. Tämä oli juuri sitä antisankaruutta. Tie alkoi hyvin mutta päättyi kylmästi, ja loppu oli kuin "absoluuttinen nollapiste". Sen kylmempää ei olekaan.

Tapahtui kuitenkin ihme. Aamun valjetessa hauta oli tyhjä. Meidän tunteet ja järki ei pysty sitä ymmärtämään, sillä ihme on niin suuri. Ihme oli niin uskomaton, että se jakaa ihmisten mielipiteitä kahteen. Toisessa näkökulmassa opetuslapset olisivat varastaneet ruumiin, ja toinen vaihtoehto kertoo Kristuksen ylösnousseen. Olisivatko opetuslapset ensin rohkaistuneet ja sen jälkeen hiipineet haudalle varastamaan ruumiin? Olisivatko he tehneet sen ja lähteneet julistamaan valheellisesti ylösnousemusta, eläneet elämänsä valheessa ja loppujen lopuksi kärsineet marttyyrikuoleman valheen vuoksi? Ei! Kristus on todella ylösnoussut.

Kristus ei jäänyt hautaan, vaan voitti kuoleman. Hänen ansiostaan meillä on pelastus, ja saamme olla Hänen seuraajiaan. On valtavan hieno asia, että saamme seurata Jeesusta! Meitä jokaista kutsutaan siihen. Tartu kiinni!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti