perjantai 3. huhtikuuta 2015

Hän kuoli kaiken täyttäen - mutta tie oli tuskien


























Jeesus puhui kuolemastaan opetuslapsilleen, mutta opetuslapset eivät ymmärtäneet mitä Jeesus tarkoitti. Jeesus kertoi että  Ihmisen Poika annetaan ylipappien ja lainopettajien käsiin, ja he tuomitsevat Hänet kuolemaan. Tänään, pitkäperjantaina on se päivä kun Jeesus naulittiin Golgatan ristille. Kun Jeesus oli ristiinnaulittu, Hänen vaatteistaan heitettiin arpaa. Jeesus ristiinnaulittiin yhdessä kahden roiston kanssa, toinen vasemmalle, ja toinen oikealle puolelle.

Ylipapit sanoivat, että: "Muita Hän on kyllä auttanut, mutta itseään hän ei pysty auttamaan. Onhan hän Israelin kuningas, tulkoon nyt ristilä alas! Silloin uskomme häneen" (Matt.27:42). Näin monet ajattelivat silloin. He ajattelivat, että tärkeintä on käyttää voimat vain oman itsensä palvelemiseen ja auttamiseen jos tilanne sitä vaatii. Niin ajattelee ihminen. Kyse ei kuitenkaan ollut siitä, etteikö hän pystyisi sitä tehdä, sillä Hän jos joku olisi sen voinut tehdä! Mutta ei, Hän ei sitä tehnyt. Hän eli koko elämänsä vain meitä varten. Hän paransi sairaita, ja auttoi ihmisiä. Mutta itseään Hän ei auttanut koskaan, vaikka siihen Hän olisi kyennyt. Oli kyse sitten erämaassa olemisesta tai ristiinnaulitsemisesta, Hän ei ajatellut itseään ja omaa hyvinvointiaan. Se kertoo jotain suurta Rakkaamme suuren suuresta salaisuudesta ja merkityksestä. Hän ei toiminut niin kuin me itse toimisimme.

                            "Eeli, Eeli lama sabaktani"

Jeesus huusi nämä sanat ristiltä. Se tarkoittaa "Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut?". Silloin pimeys oli jo vallannut maan. Jeesus tuli Jumalan hylkäämäksi, meidän syntiemme tähden. Hän koki suurimman pimeyden, Hän oli erossa Jumalasta. Hän kärsi kaiken sen mikä olisi oikeasti kuulunut meille. Mutta Hän oli saanut Isältä tehtävän. Se tehtävä oli lain täyttäminen, sen lain täyttäminen joka me olemme rikkoneet! Hänen täytyi kantaa MEIDÄN syntiemme seuraukset, ja kärsiä. Mutta Hän täytti lain! Hän voitti kuoleman.


"Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään joka Häneen uskoo, joutuisi kadotukseen vaan saisi iankaikkisen elämän". Tämä lause saattaa olla sinulle tuttu esimerkiksi rippikoulusta. Omalla rippileirilläni tämä kuului ulkoläksyihin. En sen lausahduksen merkitystä silloin ymmärtänyt, mutta myöhemmin olen saanut pikkuhiljaa ymmärtään mitä tämä tarkoittaa. Ihmismieli ei voi tätä käsittämättömän suurta rakkautta ymmärtää, mutta saamme hieman ymmärtää ihmismielen rajoissa tätä käsittämätöntä tapahtumaa. Jumala todella antoi ainoan Poikansa, koska Hän rakasti maailmaa niin paljon. Emme jää varjojen maahan, vaan valo koittaa. Siihen kannattaa turvautua, sillä se perustus ei petä.


Siunattua pääsiäisen aikaa sinulle ystäväni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti